„Кой говори?“ Дарик радио: За срещата Цацаров-Гергов-Дончев говорят Биляна Гяурова, Петя Владимирова и Любомир Авджийски

Поговорихме за приключенията на главния прокурор.

Твърдя, че има достатъчно данни за осъществяването на три отделни състава от Наказателния кодекс и тези данни трябва да бъдат проверени с независима прокурорска проверка(тоест от реформирана прокуратура):

„чл. 169б – Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.“ Когато деянието е извършето от длъжностно лице наказанието е до 5 години.

Чл. 145а. (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.
(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.

или респективно престъпление по чл. 360 от НК във вр. с чл. 33 от Закона за специалните разузнавателни средства.

 

Интервюто може да чуете тук – http://darikradio.bg/srestata-mezdu-cacarov-i-donchev.html

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s